top of page

MENU

Panelsan

Sandviç Panel Yalıtım Tabakaları

Güncelleme tarihi: 25 Tem 2023


Sandviç Panel Yalıtım Tabakaları
Sandviç Panel Yalıtım Tabakaları

Sandviç Panel Yalıtım Tabakalarından Taşyünü, yangın dayanımı ve ses yalıtımında en iyi izolasyon malzemesidir. Isı yalıtımında diğer malzemelere nazaran daha düşük değerde olmasına rağmen, yangın sınıfı A (DIN 4102) olup alev dayanımı yüksektir. Taşyününün ısı dayanımı 1.000°C’lere kadar çıkar. Taşyünü kalınlığı arttıkça yangın dayanımı da artar.

Üretim tesisimizde; taşyünü ve camyünü plakalar otomatik olarak panel kalınlığına göre dilimlenir. Liflerin panel yüzeyine dik olarak çevrilmesi ve lamine edilmesi, sandviç panelin basma kuvvetini yükseltir.


Taşyünü, yangın dayanımı ve ses yalıtımı açısından önem teşkil eden yapılarda, sandviç panelin çekirdek malzemesi olarak tercih edilmektedir.


Camyünü


Camyünü, inorganik ham madde olan silis kumunun, 1200-1250°C’de eritilerek elyaf haline getirilmesi sonucu oluşur. DIN 4102’ye göre ve TSE EN 13501-1’e göre yanmaz malzemeler “A” sınıfındadır. Camyünü, ısı ve ses yalıtımının dışında yangın güvenliği de sağlamaktadır. Nem ve rutubete maruz kalması halinde dahi boyutlarında bir değişiklik olmaz. Bozulma, küf tutma, korozyon ve paslanma yapmaz. Böcekler ve mikroorganizmalar tarafından tahrip edilemez. Isı yalıtımı, ses yalıtımı ve akustik düzenleme ile birlikte yangın güvenliği de sağlamaktadır. Camyünü dayanım sıcaklığı 250°C’dir.


EPS (Genleştirilmiş Polistiren)


EPS (Genleştirilmiş Polistiren); polistiren ham maddesinin, su buharı ile teması sonucu, ham madde granüllerinin içinde bulunan pentan gazının granülleri şişirmesi ve birbirlerine yapıştırması ile meydana gelen ısı yalıtım malzemesidir. Sandviç panellerde kullanılacak bloklar özel fırınlarda kurutularak nem düzeyi %2’nin altına düşürülerek ve istenilen kalınlıkta kesilerek kullanılır. Isı yalıtım levhaları içinde en ekonomik, en hafif ve çevre dostu olan malzemedir. Yangın anında zehirli gaz çıkarmaz, yangın sınıfı E’dir (TS EN 13501-1).


Poliüretan (PUR)


Poliüretan (PUR), polyol ve izosiyanürat adlı iki ana bileşenin, katalizör malzemelerle, yüksek basınç altında karışımından oluşan rijit poliüretan sert köpüktür. Kapalı hücre yapısına sahip olduğundan üstün ısı yalıtımı sağlayabilmektedir. Su emme özelliği bulunmaz, suda yüzer. İçinde bakteri üremez. Boyutsal kararlılığı yüksektir ve basma mukavemeti yüksek olduğundan kullanım performansı iyidir. Kullanım sıcaklığı maksimum 70-80°C olmalıdır. Maksimum dayanım sıcaklığı 100-110°C’dir. Bu sıcaklıklardan sonra özelliğini kaybeder. Panelin taşıyıcı özelliği sebebi ile poliüretan yoğunluğu 40 (±2) kg/m3 olmalıdır.


Poliizosiyanurat (PIR)


Poliizosiyanurat (PIR), PMDI (polimerik metil difenilizosiyanat) ya da MDI ile poliol arasındaki kimyasal reaksiyon sonucu oluşur. Poliizosiyanuratı poliüretandan ayıran, MDI ile poliol bileşenlerinin karışım miktarlarıdır. PIR üretiminde kullanılan MDI miktarı ve alev geciktirici katalizör miktarı daha fazladır. Yüksek sıcaklıklarda kimyasal kararlılığı daha yüksek izosiyanürat incilerinden oluşmaktadır. Poliüretana göre yanabilirliği ve duman oluşumu oldukça düşüktür. Kapalı hücre yapısından kaynaklı üstün ısı yalıtımı sağlamaktadır.




58 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page